Nevruz kutlamasından görüntüler. Üyal'e bugün çiçek açtı.

NEVRUZ

Orta Asya'dan Balkanlardaki uluslara kadar çok geniş bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan Nevruz, her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin kutlandığı coşkuyla karşılandığı bir gündür.

Yaşadığı geniş coğrafyada doğa ve çevrenin uyanışının kutlandığı Nevruz Bayramı'nın Anadolu'da ve Türk kültürünün yayıldığı bölgelerde de son derece köklü ve zengin bir geçmişi vardır.

Nev(yeni) ve ruz (gün) kelimelerinin birleşmesinden meydana gelen ve YENİGÜN anlamını taşıyan Nevruz, kuzey yarımkürede başta Türkler olmak üzere bir çok halk ve topluluk tarafından yılbaşı olarak kutlanır.

Ayrıca 21 Mart Türklerin Ergenekon'dan çıkış günü olarak kabul edilir. Bu sebeple destanda anlatılan  demir dağın kat kat odun ve kömür yakılarak eritilip geniş düzlüklere çıkılmasını simgeleyen ateşten atlama etkinliği önemlidir.

Okulumuzda her yıl olduğu gibi bu yıl da Ergenekon Nevruz Bayramı çok canlı ve eğlenceli biçimdi kutlandı.

Şiir Hayattır. Bilim aklın şiiridir; şiir de yüreğin bilimidir.

ESKİŞEHİR GEZİSİ

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından 11. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik 15.03.2022 tarihinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi, tarihi Odun Pazarı Evleri, Bal Mumu Heykel Müzesi, Sazova parkı, Köprübaşı ziyaretlerinden oluşan gezi gerçekleştirilmiştir.

Öğrencilerimizin üniversite sınav hazırlığı sürecinde motivasyonlarını artırmaya yönelik yapılan gezide iki üniversite tanıtımı yapılmış olup, şehir ve üniversitelerin olanakları hakkında öğrencilerimize bilgilendirme yapılmıştır.

Deprem Haftası kapsamında okulumuzda 4 Mart 2022 saat 11.30'da "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" Sivil Savunma Kulübü tarafından başarılı bir şekilde yapıldı.

Okulumuzda Kocaeli İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği'nden gelen Abbas Musa Gökburun tarafından Afet ve Farkındalık Eğitimi verildi.

1. Dönemin bitimi ile birlikte hem dönem stresini atma hem de genel değerlendirme yapılması amacıyla 12. sınıflarımız arası bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmaya öğrencilerimizin ilgisi oldukça yüksek oldu. Yarışma öncesi bir konuşma yapan okul Müdürümüz Fuat BİNİCİ yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize başarılar dileyerek yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür etti.

Yeni haftanın Bayrak Töreninde  Darıca Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer BIYIK ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İsmail OĞUZ bizimle beraber oldular. Törende konuşma yapan Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer BIYIK öğrencilerimizle buluşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Her zaman gençlerin yanında olduğunu belirtti. Söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İsmail OĞUZ da okulumuzun öğrencilerinin başarılarına vurgu yaparak başarılarının devamını istediklerini vurguladı. Törenden sonra idareci ve öğretmenlerimizle bir araya gelen Belediye Başkanımız ve Milli Eğitim Müdürümüz okulumuzda yürütülen projeler ve   eğitim öğretim faaliyetleri ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

1. Dönem Veli Toplantımızı büyük bir katılımla gerçekleştirdik. İlk önce okul Müdürümüz Fuat BİNİCİ VE Rehber Öğretmenlerimizin selamlama konuşmasından sonra sınıfların rehber öğretmenleri ve sınıfların derslerine giren öğretmenlerin sınıfları dolaşmasıyla devam etti. Toplantıda Ara Karneler dağıtıldı. Toplantı sonunda veli ve öğretmenlerin birebir görüşmeleriyle son buldu.

24 Kasım Öğretmenşer Günü Programı Okulumuz öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı programla kutlandı. Programa İlçe Kaymakamımız Sayın Yüksel KARA, Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer BIYIK ve Diğer Protokol üyeleri yanısıra Emekli Öğretmenler, Stajyer Öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURUL TOPLANTISI