T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / DARICA - Darıca Ülkün Yalçın Anadolu Lisesi

DEVAMSIZLIKLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları yönetmeliği madde 36'da geçen öğrenci devam devamsızlıkları hakkındaki hükümler özetle  aşağıya çıkartılmıştır. Buna göre;

    •  Okula devam zorunludur.  Veliler, öğrencilerinin okula devamını sağlamakla yükümlüdürler.

    •  Devamsızlık yapan öğrenciler, ders öğretmeni tarafından yoklama fişine, ilgili müdür yardımcısı tarafından da e-Okul sistemine işlenir.

    •  Öğrencilerin katıldıkları faaliyetler için faaliyetin hazırlık dönemi ve organizasyon sürecine katılan       öğrenciler, okula devam edemedikleri sürece faaliyet izinli sayılırlar ve bu süre devamsızlık süresine   dâhil edilmez. Ancak faaliyet için verilen izinlerin toplamı bir eğitim ve öğretim yılının yarısından     fazla olamaz.

    • Devamsızlık yapan öğrencinin durumu posta, e-posta veya diğer iletişim araçlarıyla velisine bildirilir, varsa özür belgesini okul yönetimine teslim etmesi velisinden istenir.

    • Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. Ancak üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü hastanelerde kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, tam zamanlı kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı olan öğrenciler, sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmî raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınanlar ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 60 gün olarak uygulanır.

    • Özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçen öğrenciler Teşekkür Takdir alamayacaklardır.

    • Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e-Okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.

 

Sayın Veli, Öğrencimizin devamsızlık yapmaması için gerekli tedbirleri almanızı, öğrenci okulda bulunduğu zamanlarda derse geç kalma gibi durumlardan dolayı yok yazıldığında izin talep etmemenizi, öğrenci sevk rapor ve izinlerini hukuki süreç içerisinde okul idaresine ulaştırmanızı önemle rica ederim.

 

 

Dr. Osman TAŞKIN

    Okul Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.11.2018 - Güncelleme: 20.03.2022 14:15 - Görüntülenme: 452
  Beğen | 2  kişi beğendi